3 tips om geld te besparen op uw auto

Of u uw auto nu elke dag gebruikt of slechts af en toe, de werking en het onderhoud ervan brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Eenvoudig onderhoud, vervanging van versleten onderdelen, verzekeringspremies of zelfs regelmatige bezoeken aan de carwash - dit alles betekent dat het bezit van een auto een aanslag kan zijn op uw portemonnee. De aanhoudend hoge benzine- en dieselprijzen dwingen automobilisten op zoek te gaan naar extra besparingen. Vaak zijn er eenvoudige oplossingen voorhanden om de bedrijfskosten te drukken, maar niet iedereen weet precies waar hij moet zoeken.

Aankoop van onderdelen

Sommige originele auto-onderdelen kunnen duur zijn. Wanneer een onderdeel moet worden vervangen, loont het de moeite op internet naar vervangingsonderdelen te zoeken - veel bedrijven produceren niet alleen voor autobedrijven, maar ook dezelfde onderdelen onder hun eigen merknaam. De vervangers zijn van gelijkwaardige kwaliteit als de originelen, maar kosten gewoonlijk veel minder. Er moet echter voor worden gewaakt een vervalsing te bestellen, die van zeer geringe duurzaamheid zal blijken te zijn. Hieraan moet worden toegevoegd dat niet alle defecte onderdelen door nieuwe hoeven te worden vervangen. Vaak is het herfabriceren van turbo's, starters of dynamo's de helft goedkoper en tegelijkertijd volledig doeltreffend. Gereviseerde onderdelen worden weer bijna fabrieksnieuw en kunnen nog jaren in de auto worden gebruikt.

Onderhoud van de auto buiten een erkende garage

Het onderhoud van een auto bij een erkend servicestation is tijdens de garantieperiode vanzelfsprekend, maar later kan dit tot onnodig hoge kosten leiden. Daarom is het in het geval van oudere auto's veel rendabeler om een onafhankelijke garage met goede recensies te zoeken, waar de kwaliteit van de dienstverlening ook goed zal zijn, en de prijzen voor diensten aanzienlijk lager. Sommige van de eenvoudige auto-onderhoudswerkzaamheden kunt u gemakkelijk zelf doen. Degenen met wat meer ervaring kunnen ook proberen de bougies of remblokken te vervangen.

goedkopere motorolie kopen

Als u geld wilt besparen op de werking van de auto, is het een goed idee om ook aandacht te besteden aan de motorolie. Fabrikanten bevelen gewoonlijk de producten van een bepaald merk aan vanwege de handelsovereenkomsten tussen hen. Er is geen reden om een goedkopere olie te kiezen, op voorwaarde natuurlijk dat deze de juiste kwaliteit en viscositeitsklasse heeft. Dan kan het veilig in de auto gebruikt worden. Het loont de moeite op internet te zoeken naar de goedkoopste olie die voldoet aan de eisen van de autofabrikant.

Plan du site