Auto huren: hoe werkt keyless entry?

De nieuwste automodellen zijn bijna allemaal uitgerust met sleutelloze sloten. Dit is een echte innovatie in de industrie, want deze technologie opent vele mogelijkheden. Naar verluidt willen verhuurbedrijven zelfs de sloten van hun oudere auto's laten vervangen door sleutelloze modellen.

Sleutelloze autosloten

Traditioneel worden autodeuren vergrendeld en ontgrendeld met een sleutel. Van deze methode wordt echter steeds meer afgezien, omdat zij een aantal beperkingen oplegt aan de weinige veiligheid die zij biedt. Het is vrij eenvoudig om in een deurslot in te breken. Dieven kunnen, bijvoorbeeld, een loper gebruiken. Maar zelfs zonder een loper, zouden ze geen moeite hebben om het slot te openen. Sloten zonder sleutel zijn daarom een zeer goede manier om een voertuig te beveiligen. Dankzij dit innovatieve openings- en vergrendelingssysteem hoeven autobezitters zich geen zorgen meer te maken over diefstal. Voor autoverhuurbedrijven is dit een gunstige oplossing. Huurauto's zijn vaak onderhevig aan diefstal. Dieven maken meestal duplicaat sleutels. Maar als ze geen sleutel hebben om te kopiëren, kunnen ze niets doen. Tegenwoordig bieden veel bedrijven huurauto's aan met sleutelloze sloten. Het is dus gemakkelijk om een bedrijf te vinden dat bestelwagens verhuurt aan particulieren in bijvoorbeeld Oslo.

Hoe sleutelloze sloten werken

Sloten zonder sleutel worden geopend en gesloten door middel van een elektronisch mechanisme. Vergrendeling en ontgrendeling kunnen geschieden door middel van een knop, een kaart, vingerafdrukherkenning of iets dergelijks. Het is zelfs mogelijk om de auto op afstand te vergrendelen. Maar in dit geval moet de auto worden aangesloten op een draadloos netwerk. Deze laatste oplossing is bijzonder interessant voor verhuurbedrijven. Zij zullen de toegang tot hun voertuigen gemakkelijker kunnen beheren. Bovendien zal het voor hen gemakkelijker zijn de bewegingen van elk van hun auto's te volgen.

Sloten zonder sleutel: de toekomst van alle autodeuren

Sloten zonder sleutel bieden vele voordelen. Het is zelfs zeer waarschijnlijk dat traditionele sloten binnen enkele jaren uit de automobielindustrie zullen verdwijnen. Deze technologie is niet alleen interessant voor verhuurbedrijven, maar ook voor particulieren. Sloten zonder sleutel bieden een hoger veiligheidsniveau, maar dat niet alleen. Ze zijn ook modern en gemakkelijker te gebruiken. Tegenwoordig laten zelfs eigenaars van oudere auto's hun sloten vervangen door sleutelloze modellen.

Plan du site