Carpoolen: hoe zijn de passagiers verzekerd bij een ongeval?

Carpooling is een neutrale vervoersdienst waarbij de economische uitwisseling beperkt blijft tot het delen van de kosten. Als u carpooling aanbiedt, moet u ten minste een verplichte aansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze verzekering dekt de schade die u of uw voertuig bij een ongeval aan een derde toebrengt. Deze verplichte verzekering dekt ook de inzittenden van het voertuig.

Carpoolen: heb ik een speciale verzekering nodig?

Je hebt geen speciale verzekering nodig om te carpoolen. WA-verzekering en autoverzekering zijn voldoende voor veilig autodelen. Het kan echter zijn dat u enkele opties nodig heeft voordat u gebruik maakt van een carpooling service. Als u bestuurder bent, kunt u zowel een aansprakelijkheids- als een autoverzekering hebben. Uiteraard moet u de nodige procedures volgen om deze dekking te verkrijgen. Als u een ervaren chauffeur bent, zult u niet veel extra hoeven te betalen. Anders kunnen sommige verzekeringsmaatschappijen extra kosten in rekening brengen voor de autoreis.

Hoe krijg ik schadevergoeding voor een auto-ongeluk?

In het geval van een "traditioneel" auto-ongeval of een carpoolongeluk dekt de aansprakelijkheidsverzekering de kosten van het letsel van inzittenden. Deze dekking is een van de belangrijkste voordelen van alle autoverzekeringen en vergoedt gewonde passagiers. Direct Assurance biedt voor deze dekking vijf verschillende soorten verzekeringen aan, gaande van Mini tot leasing met volledige dekking. Afhankelijk van de omstandigheden van het ongeval moet de verzekeringsmaatschappij van de schuldige bestuurder de gewonde passagier schadeloosstellen. De bestuurder van de auto hoeft geen aparte verzekering af te sluiten. Aansprakelijkheidsverzekering dekt verwondingen veroorzaakt door een passagier in uw auto, zelfs als u zich daar niet van bewust was voordat u ging rijden.

Hoe krijg ik de beste carpoolverzekering?

Wanneer u carpoolt, is het een goed idee om de beschikbare verzekeringen te vergelijken om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Autoverzekering in Europa is niet hetzelfde als in Frankrijk, omdat er veel uitzonderingen zijn bij het rijden in het buitenland. Als u bijvoorbeeld voor uw werk gebruik maakt van een autodeelprogramma, zorg er dan voor dat uw verzekering dit soort rijgedrag dekt. Als u een auto gebruikt voor uw werk, zorg er dan voor dat uw verzekering dit type van rijden dekt. Als u met een passagier reist, moet u ook nagaan of uw verzekering uitsluitingen heeft voor zelf rijden en dagelijks rijden. Dit kan nodig zijn in geval van een ongeluk en uw verzekering zou dit moeten dekken.

Plan du site