Hoe kun je groen rijden?

Het promoten van een groene rijstijl is de laatste jaren een trend in de automobielsector. Ecorijden, of ecorijden, is een efficiënte rijstijl die de brandstof- en onderhoudskosten van de auto vermindert en tegelijk het milieu ten goede komt. Milieuvriendelijk rijden begint bij de bestuurder, die de efficiëntie van de motor van het voertuig regelt met zijn of haar gewoonten op het gebied van optrekken en afremmen.

Rij soepel.

Een van de meest effectieve manieren om brandstof te besparen is uw rijstijl aan te passen. Agressief rijden, snel optrekken, hard remmen - al deze zaken dragen niet bij tot een efficiënt brandstofverbruik. Om de besparingen te voelen, moet je echt veranderen. Langzaam optrekken, rustig accelereren en geen plotselinge stops voor de stopstreep. Je moet leren de beweging van de auto van tevoren te berekenen. U hoeft niet te rijden als u een knipperlicht voor u ziet, de motor af te remmen om bijna door traagheid op het kruispunt te komen.

Remmen voor groener rijden

Wanneer op een weggedeelte met constante snelheid wordt gereden, is het gewicht van het voertuig perfect in evenwicht tussen de voor- en de achterkant, een situatie die het brandstofverbruik minimaliseert. Om het remmen in de hand te houden, is het van belang van tevoren te anticiperen op bochten, niet met te hoge snelheid de bocht in te gaan, alleen het gaspedaal los te laten om een geschikt tempo te bereiken, veilig een bocht te nemen en niet agressief te remmen. Op dezelfde manier is het belangrijk het uitkomen van de bocht te meten, plotselinge acceleraties te vermijden en te wachten tot alle vier de banden weer volledige grip op de weg hebben, alvorens het gaspedaal weer te openen. Het is belangrijk er rekening mee te houden dat elke keer dat u remt, de auto veel energie verbruikt om af te remmen, zodat het nuttig is een correcte veiligheidsafstand aan te houden, zodat het aantal keren dat u krachtig op de rem moet trappen, beperkt wordt.

Het belang van banden voor goedkoper rijden

Het is van essentieel belang de bandenspanning regelmatig te controleren, ten minste een- of tweemaal per maand, aangezien een correcte bandenspanning helpt het brandstofverbruik laag te houden en zorgt voor een betere grip op het asfalt. Hoe dikker de nokken van de band, hoe beter de prestaties en hoe lager het brandstofverbruik. U moet aan de banden denken wanneer u met de auto rijdt, vooral in de bochten, waar de banden onder grote spanning staan. Het instellen van de juiste snelheid voor bochten zorgt voor perfecte grip op alle vier de wielen, waardoor het brandstofverbruik daalt en brandstof en luchtemissies worden bespaard.

Plan du site