Mag je benzine vervoeren?

Benzine is licht ontvlambaar en is een zeer nuttige vloeistof in het dagelijks leven. Benzine wordt meestal in grote vaten vervoerd. Het kan echter voorkomen dat u om de een of andere reden minder moet bewegen. Er zijn blikken en jerrycans die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. In deze gevallen gelden wettelijke voorschriften voor de veiligheid van personen en goederen. Deze paar regels zullen meer licht werpen op het onderwerp.

Wat zegt de wet over het meenemen van benzine?

Het is gebruikelijk dat benzine en andere brandstoffen op hetzelfde traject worden vervoerd. Of het nu om benzine of diesel gaat, de regelgeving vertelt u wat u in deze situaties moet doen. Allereerst moet u de exacte hoeveelheid benzine bepalen die moet worden vervoerd. Deze parameter bepaalt de extra hoeveelheid van het tweede produkt dat kan worden vervoerd. In beide gevallen is het vervoer van meer dan 1.000 liter gevaarlijke stoffen verboden. De hoeveelheid brandstof moet met een factor 3 worden verhoogd. De tweede hoeveelheid brandstof die moet worden toegevoegd is de hoeveelheid die overblijft nadat de 1000 liter benzine driemaal is verwijderd.

Zorg voor een regelmatig gecertificeerd apparaat!

Benzine is een gevaarlijke brandstof. De containers zijn niet geschikt voor vervoer. Er zijn speciale blikken voor het vervoer van benzine, die door de Verenigde Naties zijn goedgekeurd. Alleen jerrycans met een maximale inhoud van 60 liter mogen benzine bevatten. Ze zijn gemarkeerd voor gemakkelijke identificatie tijdens een controle langs de weg. Het identificatienummer van de benzine, de bijbehorende gevarencode en het pictogram staan op het etiket vermeld. De jerrycan die voor de opslag van een andere brandstof wordt gebruikt, kan, ook al is hij goedgekeurd, niet worden gebruikt voor het vervoer van benzine.

Veiligheidsmaatregelen te nemen!

Allereerst, zorg ervoor dat de bus in balans is. Om dit te doen, moet je het op zijn plaats zetten en vergrendelen. Dit zal het op zijn plaats houden in geval van een botsing met een voertuig. Zorg dat je minstens twee brandblussers hebt voor je de tankwagen verlaat. Bovendien moet het voertuig goed worden beschermd, zodat er niet mee kan worden geknoeid. De werking van de brandblussers moet tijdens alle transporten zorgvuldig worden gecontroleerd. Het moet altijd in orde zijn. Alle brandstofvervoerders moeten vertrouwd zijn met het gebruik van het voertuig en de gebruiksinstructies, aangezien dit gevaarlijk kan zijn.  

Plan du site