Pech: wat te doen met een huurauto?

Je hebt een auto gehuurd voor het weekend. Helaas, uw auto gaat stuk en u weet niet wat u moet doen. Gelukkig is de oplossing van dit probleem betrekkelijk eenvoudig. Wat de oorzaak ook is met een huurauto, u moet de volgende stappen ondernemen.

Zorg voor de veiligheid van het voertuig en de passagiers

Autopech is een onvoorspelbaar iets. Niemand kan het voorspellen! Dus, als je onderweg bent en je huurauto gaat stuk. Dus moet je de alarmlichten aanzetten, fluorescerende veiligheidsgordels gebruiken en een driehoekige motorkap. Dit laatste is vereist in geval van een botsing met de weg. Het is niet vereist als het voertuig alleen langs de kant van de weg staat of als de uitrusting ervan een gevaar voor mensenlevens betekent. Als u schade ziet of als de waarschuwingslampjes gaan branden, stop dan zo snel mogelijk op een veilige plaats. Haal alle passagiers uit de weg.

Neem contact op met het verhuurbedrijf en de wegenwacht

Als u een defect ontdekt, neem dan contact op met de nooddienst van het verhuurbedrijf. Contactgegevens zijn te vinden in de huurovereenkomst, op het keuringsbewijs en op de voertuigsticker. In geval van een technisch mankement zal het autoverhuurbedrijf u onmiddellijk op de hoogte brengen en u vragen in het voertuig te blijven. Zij zullen dan een monteur ter plaatse sturen en indien nodig een sleepwagen laten komen. Er is geen reden tot paniek als het gehuurde voertuig naar de garage moet worden gebracht. Een taxi brengt u meestal naar het dichtstbijzijnde autoverhuurbedrijf of agentschap. Het verhuurbedrijf zal alles in het werk stellen om het voertuig te slepen of te vervangen.

Schade aan de huurauto: wie betaalt?

In geval van schade is het verhuurbedrijf aansprakelijk voor schade die buiten de schuld van de klant is ontstaan. In dit geval moet u ervoor zorgen dat u niet met de auto rijdt wanneer het lampje brandt. Als de huurauto door uw nalatigheid is beschadigd, zult u voor de reparaties moeten betalen. U moet ook niet het initiatief nemen om het voertuig bij het eerste het beste servicecentrum te laten repareren. Neem contact op met het verhuurbedrijf of een erkend servicecentrum. Zelfs als het voertuig correct wordt gerepareerd, moet u nog betalen. De enige uitzondering is als u kunt bewijzen dat het bedrijf of de dienst die u het voertuig verhuurde, niet beschikbaar was. In dit geval betaalt de eigenaar de gemaakte kosten.

Plan du site