Snelweg: wie te bellen bij pech?

Mechanisch defect, lege accu, gebrek aan brandstof of lekke band... Dit zijn problemen die chauffeurs op de snelweg tegenkomen. Autopech kan op elk moment gebeuren, en het is een ongeval dat elke bestuurder het meest vreest. In dit geval zijn bescherming en waakzaamheid de sleutelwoorden. Bij pech op de snelweg moet u bepaalde veiligheidsregels in acht nemen, de juiste reflexen aannemen en ook rekening houden met het slepen en bergen van een defect voertuig.

Gebruik de noodoproep punten als prioriteit!

De noodoproeppunten zullen de voorkeur genieten en zullen u in staat stellen om bij autopech op de snelweg de maatschappij te bellen die de snelweg beheert. Zo kunt u contact opnemen met de politie of de gendarmerie of de tussenkomst van een takelwagen vragen. Om vanaf de snelweg te kunnen bellen, moet de SOS-terminal voorrang hebben. Het is genummerd en de locatie stelt de dienst in staat snel te reageren. Op de snelweg is er om de 2 kilometer een hulppost. Vergeet niet de veiligheidsinstructies op te volgen in geval van een probleem.

Pech op de snelweg: wie bellen?

Als u pech krijgt op de snelweg of als uw voertuig betrokken raakt bij een ongeval, is het van essentieel belang dat u de hulpdiensten snel waarschuwt. U kunt dit doen door met uw telefoon contact op te nemen met de brandweer. De brandweer mag alleen worden gebeld op 112 of 17 in geval van een ernstig ongeval of extreme noodsituatie.

Pech en slepen op de snelweg!

Pech met een voertuig is een echt probleem voor elke bestuurder. Als de reparatietijd op een vaste locatie langer is dan 30 minuten, kan de auto ter plaatse worden gerepareerd, in de garage van het sleepbedrijf, op de rustplaats of op een door de bestuurder gekozen locatie. Reparatie ter plaatse: omvat het verplaatsen van de auto en het uitvoeren van de reparaties ter plaatse gedurende maximaal 30 minuten. Wegslepen naar een garage van een hersteller: de interventie omvat hoofdzakelijk het wegslepen van een kapotte auto op de autosnelweg naar de garage van de hersteller. Reparatie op een rustplaats: de maatregel omvat de tijd die op een vaste plaats wordt doorgebracht, het slepen naar de rustplaats en de reparatie van 30 minuten. Slepen naar een door de bestuurder gekozen plaats: de interventie omvat het verplaatsen van het interventievoertuig en vooral het slepen van het defecte voertuig over de autosnelweg naar een door de bestuurder gekozen plaats binnen een straal van 5 kilometer vanaf de afrit van de autosnelweg.

Plan du site