Welke documenten moet u voorleggen als u een auto huurt?

U wilt een auto huren, maar u weet niet hoe u dat moet doen. Misschien stelt u zich de volgende vragen: hoe kan ik een auto huren? Wat heb je nodig om een auto te huren? Welk advies moet je opvolgen? Dit artikel geeft antwoord op al deze vragen en probeert u alle nodige uitleg te geven.

Wat heb je nodig om een auto te huren?

Een identiteitsbewijs. Zo is bijvoorbeeld een paspoort vereist voor niet-Europeanen. En een rijbewijs, maar pas op voor aangifte van diefstal en verlies, witte rijbewijzen en rijbewijzen met beperkte geldigheid zijn niet toegestaan. Voor niet-EU-onderdanen moeten officiële Franse vertalingen van internationale rijbewijzen of nationale rijbewijzen vergezeld gaan van het nationale rijbewijs om te worden aanvaard. Een bewijs van adres (inclusief bewijs van inkomen) dat niet ouder is dan 2 maanden. Zoals: rekeningen van nutsbedrijven. Een betalingswijze op uw naam, moet door de huurder betaald worden, moet met een kredietkaart gebeuren, debetkaarten worden niet aanvaard. Er zal ook een borgsom worden gevraagd indien er tijdens de huurperiode schade of extra kosten ontstaan.

Wat zijn de voorwaarden voor het huren van een auto?

Bestuurders van huurauto's moeten ten minste 21 jaar oud zijn. Een verzekering voor jonge bestuurders is verplicht voor jongeren onder de 25. De bestuurder moet overeenstemmen met het voertuig dat u huurt en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs dat meer dan één jaar oud is. Voor sommige voertuigen moet de bestuurder ten minste 25 jaar oud zijn en drie jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Meer dan één bestuurder in hetzelfde voertuig is mogelijk tegen extra kosten. U hoeft alleen maar aan te geven wanneer u de auto ophaalt en aan de voorwaarden te voldoen. Heb een betalingsoplossing op uw naam. Volgens de regels moet degene die een auto huurt, ook betalen.

Enkele tips om te volgen alvorens een auto te huren

Hou uw voertuigen op voorhand klaar om elk gevaar van onbeschikbaarheid te vermijden. Als u echter een bepaald model kiest, kan het verhuurbedrijf geen garantie geven voor dat specifieke model. Controleer altijd de staat van het voertuig (van binnen en van buiten) in aanwezigheid van het verhuurbedrijf voordat u een huurauto bestuurt, om aansprakelijkheid te vermijden voor schade die vóór de huur is ontstaan. Vergeet niet de auto vol te tanken voordat u hem terugbrengt, anders zorgt het verhuurbedrijf ervoor, maar rekent het zijn eigen tarief aan, dat meestal hoger zal zijn. Lever de auto altijd op tijd in, anders wordt u een halve dag of een dag huur in rekening gebracht als u te laat bent.

Plan du site